Cheesecake Paaskeaeg Top

Påskedessert: Ditte Julies cheesecake påskeæg med citron og pistacie

De små påskeæg fra Ditte Julie smager friskt af cheesecake med pistaciefyld - og så er de trillet i hakkede pistacienødder, der giver en skøn crunch. Lav selv de små æg og server ved påsketid.

Skrevet af Imerco · 24 marts 2023

Vil du imponere dine påskegæster med en lækker dessert, så lav disse fine cheesecake påskeæg, der er fyldt med en lækker pistaciemousse.

Se alt by Ditte Julie.

Opskriften giver 5 små påskeæg.

Ingredienser til pistaciemousse

35 g usaltede grønne pistacienødder
25 g flormelis
45 g mascarpone
45 ml piskefløde

Sådan gør du

Pistacienødderne blendes til mel sammen med flormelissen. Kom herefter pistaciemelet i en skål og rør mascarponen ud i.

Fløden piskes til en let flødeskum og vendes i pistaciemassen.

Hæld moussen på sprøjtepose og fordel moussen i 10 små halvkugleforme (3 cm i diameter).

Stil dem på frost min. 1 time eller gerne flere dage i forvejen. Så er de lavet og klar til brug.

Ingredienser til ostecreme

1,5 blade husblas
150 g flødeost naturel
1/2 dl creme fraiche 18%
50 g flormelis
1,5 tsk vaniljesukker
1 økologisk citron, saft og skal
1,5 dl piskefløde

Sådan gør du

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.

Rør flødeost, creme fraiche, flormelis, vaniljesukker og citronskal sammen i en skål til en ensartet masse.

Varm citronsaften op over vandbad sammen med den udblødte og afdryppede husblas. Når al husblassen er opløst fjernes skålen fra vandbadet.

Tag et par skefulde af flødeostecremen og vend det sammen med citronsaften, og kom det herefter op i resten af flødeostecremen og vend det hele sammen. På denne måde undgår du, at husblassen driller for dig og danner tråde.

Pisk fløden til en let flødeskum og vend det sammen med flødeosteblandingen ad to omgange, så din ostecreme forbliver luftig og lækker.

Hæld massen på sprøjtepose og fordel lidt af massen i formen.

Befri pistaciehalvkuglerne fra formen og saml 5 hele kugler.

Placer en pistaciekugle i hver æggeform og luk formen med låget. Fyld resten af æggene op med ostemasse.

Giv formen nogle lette bank, og stil den på frost i mindst 3-4 timer eller til du skal bruge dem.

Ingredienser til pynt

100-150 g grønne pistacienødder
Spiselige blomster

Sådan pyntes påskeæggene

Befri mousseæggene fra formene og lad dem stå på en tallerken og tø op i overfladen (ca. 20 min).

Hak pistacienødderne fint og tril forsigtigt mousseæggene heri.

Pynt din påskedessert med spiselige blomster.

Læs også: Islagkage med karamel og pistacie.

Tip

Påskeæggene kan holde sig på frost i 2-3 måneder.