- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Desserter og kager
- Fastelavnsboller butterdej

Nemme fastelavnsboller med butterdej
Fastelavn nærmer sig, og det betyder tid til at bage lækre, hjemmelavede fastelavnsboller! Disse er supernemme at fremtrylle, og smager skønt. Få opskriften her.
Skrevet af Imerco · 17 februar 2025Fastelavnsboller er et must, når tiden for tøndeslagning og udklædning nærmer sig. Hvis du vil komme nemt og hurtigt i mål med nogle lækre af slagsen, så lav disse, hvor sprød butterdej møder lækkert, blødt fyld - mums!
Fastelavnsboller med butterdej
Antal: 12 stk
2,5 plader frisk butterdej
150 g marcipan
1 æg til pensling
Ingredienser til vaniljecreme
500 ml sødmælk
60 g sukker
40 g majsstivelse
1 æggeblomme
1 vaniljestang<>
Til topping
3 dl flormelis
Vand
Frysetørret hindbær
Læs også: Flere opskrifter på fastelavnsboller.
Lav først cremen
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og vend sammen med lidt sukker. Kom den tomme vaniljestang, vaniljekorn, sukker, majsstivelse, sødmælk og æggeblomme i en gryde.
Under omrøring skal cremen op og simre, så vil den tykne. Lad den boble i cirka 1 minut før cremen tages af varmen.
Kør cremen igennem en si, kom film over cremen og stil den på køl.
Skær marcipan i 12 skiver og tryk dem evt lidt mindre, så de passer i muffinformen.
Tænd ovnen på 210 varmluft.
Så laves fastelavnsbollerne
Udstik 12 cirkler i butterdej med en 9-9.5 cm udstikker, og fordel stykkerne i formene. Kom marcipan i.
Rør rundt i vaniljecremen og kom en klat i - det er OK, hvis den stadig er lidt lun. Der vil være lidt creme tilbage i skålen.
Udstik 12 cirkler af cirka 7 cm og kom en cirkel ovenpå hver og tryk let sammen med butterdejen under.
Pensl dem med letpisket æg og bag nu fastelavnsbollerne i cirka 20 minutter, eller indtil de er flotte gyldne. Lad dem køle i 5 minutter og så kan du give toppene et forsigtigt tryk, så de er knap så høje.
Lad fastelavnsbollerne køle.
Tid til glasur
Rør flormelis sammen med vand, indtil ønsket konsistens og top på kagerne. Pynt med frysetørret hindbær.
Opskriften er udviklet af Julia Olsen, der står bag opskriftsuniverset Onekitchen.
Tip
Den lille mængde creme som er tilovers kan piskes lidt, vendes med en smule pisket fløde og nydes til en frugtsalat.