ramensuppe opskrifter

Opskrift: Ramensuppe

Hvis du kan lide nem aftensmad, så er ramensuppe helt sikkert noget for dig. Den laves på en nem bouillon og så ellers en masse lækre ingredienser i. Få opskrift på ramen her.

Skrevet af Imerco · 16 december 2024

Ramen er en enkel og smagfuld ret, der består af en fyldig bouillon, nudler og forskellige toppings som æg, grøntsager og kød. Det er nemmere at lave, end du måske tror, og du kan tilpasse den præcis efter din smag. I denne opskrift viser vi dig, hvordan du kan lave en lækker ramensuppe fra bunden med ingredienser, du kan finde i de fleste supermarkeder.

Se alle skåle.

Ingredienser til ramensuppe

Ca. 1,5 liter vand
2 bouillonterninger med grøntsagssmag
1 spsk. friskrevet ingefær
2-3 fed hvidløg, rives fint
4 spsk. soya
3 spsk. østerssovs
Saften fra en halv lime, presset med håndkraft
Lidt olivenolie

Fyld til ramensuppe

200-250 gram instant-nudler
1 stor peberfrugt, snittet
2-3 gulerødder, snittet i små, runde skiver
100 gram champignon, skåret i skiver
Et halvt spidskålshoved, fintrevet
En stor håndfuld bønnespirer
Frisk persille, snittet
2-3 smilende æg

Sådan laves ramensuppe

Allerførst æggene koges til de er smilende – kog, pil, flæk i to og lad dem vente til servering.

Først steges hvidløg og ingefær af i lidt olie i bunden af gryden. Herefter tilsættes vand og bouillonterninger. Kog og omrør til terningerne er opløste.

Tilsæt så gulerodsskiverne, lad koge lidt.

Herefter tilsættes peberfrugt, champignon og limesaft, lad koge lidt.

Til sidst tilsættes nudlerne, som er færdigkogte på få minutter.

Servér med spidskål, bønnespirer, persille og smilende æg ved siden af, som kan doseres efter behov til hver enkelt person.

Tip

Hvis det skal være ekstra lækkert, så kan du riste sesamkerner gyldne på en panden sammen med lidt havsalt – drys over suppen ved servering.

Ramen suppe opskrift