- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Desserter og kager
- islagkage pistacie og karamel

Islagkage med pistacie og karamel
Is og lagkage er lækre hver for sig, og bliver endnu skønnere i en kombination. Her får du en frisk og festlig hjemmelavet islagkage med pistacie, karamel og et strejf af citron. Et sikkert hit til en hver fest eller som årets påskedessert.
Skrevet af Imerco · 22 marts 2022En islagkage er en klassisk dessert, der altid er et hit. Og denne islagkage med pistacie og karamel er svær at modstå! Men det behøver du heller ikke, for med opskriften her kan du lave desserten selv, og du behøver ikke engang en ismaskine. Lav den til den næste fest eller overrask dine påskegæster og servér den som årets påskedessert – med pistacie og citroncreme emmer den nemlig af friskt forår.
Det skal du bruge
10-12 personer
Pistacienøddebund
- 100 g grønne usaltede pistacienødder
- 100 g æggehvider
- 100 g lyst rørsukker
- 1 nip havsalt
- 50 g hvedemel
Citroncreme
- 2 blade husblas
- 2 dl citronsaft (ca. 6 økologiske citroner)
- 1 økologisk citron, skallen
- 110 g lyst rørsukker
- 1 æg, str. M/L
- 2 æggeblommer
- 50 g koldt smør, i tern
Karamelparfait
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 40 g flormelis
- 2 spsk. kondenseret mælk, færdigkogt
- 1 nip havsalt
- 2 dl piskefløde
I øvrigt
- 50 g grønne usaltede pistacienødder, finthakkede
- Spiselige gule blomster
Sådan gør du
Pistacienøddebund
- Hak pistacienødder fint i en minihakker.
- Pisk æggehviderne skummende, tilsæt sukkeret og pisk massen til en sej marengs.
- Vend pistacienødderne, hvedemel og salt i marengsen, fordel den i en springform (22 cm i diameter).
- Bag marengsbunden i en forvarmet ovn ved 175 °C varmluft i 20-25 minutter.
- Lad bunden køle af.
Citroncreme
- Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
- Kom citronsaft, fintrevet citronskal fra en enkelt citron og halvdelen af sukkeret i en gryde og bring det i kog.
- Pisk resten af sukkeret, det hele æg og æggeblommerne sammen til en luftig æggesnaps.
- Kom den varme citronlage i æggemassen og rør sammen.
- Kom det hele tilbage i gryden og varm forsigtigt op under konstant piskning ved medium varme, til det tykner.
- Tilsæt den udblødte husblas sammen med smørret og rør det ud i massen.
- Hæld citroncremen hen over bunden. Stil den på frost, imens parfaiten laves.
Karamelparfait
- Pisk æggeblommer og flormelis til en luftig og cremet æggesnaps – tager ca. 7-10 minutter.
- Vend karamel og salt i æggesnapsen – der må gerne bevares nogle klumper af karamel.
- Pisk fløden til flødeskum og vend den forsigtigt i æggemassen.
- Smør karamelparfaiten ud over kagen.
- Stil kagen på frost i mindst fire timer eller til den skal bruges. Den kan holde sig på køl i op til tre måneder.
Pynt
- Befri isen fra formen.
- Drys overflade af kagen med finthakkede pistacienødder og pynt med blomster.
Islagkager kan laves i alverdens smagsvarianter – og laves i forvejen.
Opskriften er udviklet af Ditte Julie i samarbejde med Valsemøllen.