- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Tilbehør og salater
- Julesalat med valnøddedressing

Julesalat med valnøddedressing
Servér denne skønne og kønne julesalat, der er formet som den smukkeste julestjerne, som tilbehør til hovedretten eller som selvstændig frokostret.
Skrevet af Imerco · 29 oktober 2024Med lidt anretningssnilde får du her mulighed for at servere velsmag på allerhøjeste vis, da salaten er særligt smuk og indbydende, når den udfolder sig som en stjerne.
Ingredienser til julekrans-salat med valnøddedressing
4-6 personer
Krans
2 hoveder julesalat
1 pose skyllet rucola (50 g)
2 pærer
2 spsk. frisk citronsaft
4 friske figner
Olivenolie
Peber
150 g Danablu eller lign. ost
25 g rugbrødschips
Valnøddedressing
2 spsk. honning
2 spsk. dijonsennep
2 spsk. hvidvinseddike
20 g valnøddekerner
1 dl olivenolie
Salt og peber
Sådan laves salaten
Skil julesalaten i blade. Arrangér dem med den spidse ende udad i en cirkel på et flot serveringsfad.
Drys rucola udover. Skær pærerne i både, og vend dem med citronsaft. Skær også figner i både, og fordel pærer og figner på salaten. Dryp med olivenolie og sort peber.
Drys med smuldret ost. Afslut med knas af rugbrødschips brækket i mindre stykker.
Kom alle ingredienserne til valnøddedressingen i et stavblenderglas, og blend til en cremet dressing.
Servér dressingen i en skål i midten af julekransen.
Tip
Salaten egner sig smukt til julefrokostbordet, men gør det også godt som knasende supplement til confiteret and, som du finder opskriften på her.