- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Tilbehør og salater
- Æggemuffins med brød og skinke

Æggemuffins med brød og skinke
Har du brød i overskud, ved vi lige, hvad du bør lave – mini brødskåle eller æggemuffins! De små skåle af brød er en god måde at få brugt de sidste skiver brød på, så du tilmed mindsker madspild.
Skrevet af Imerco · 17 september 2024Tænk at kunne fylde alt det bedste fra brunchbordet ned i en lille brødskål. De små æggemuffins er perfekte som forkælelse på morgenbordet eller som en lille tilføjelse på påskebordet - og så er de supernemme at lave. Det tager ingen tid fra du finder brødresterne frem, til du har færdige mini brødskåle. Det bedste er, at du kan fylde lige præcis det, du vil i brødskålene alt efter, hvilke rester du har, der skal bruges eller alt efter, hvilke præferencer dine gæster har.
Ingredienser til æggemuffins
4 stk. æggemuffins
4 skiver brød, f.eks. toastbrød eller franskbrød
2 spsk. grovkornet sennep
20 g smør eller olie til formen
4 skiver Seranoskinke
4 æg
Salt og friskkværnet peber
Friske krydderurter til servering, f.eks. purløg eller estragon
Sådan laver du dine æggemuffins
Forberedelse
Rul brødene helt flade med en kagerulle, og skær kanterne af.
Smør hver skive med lidt sennep.
Find fire muffinforme frem, smør dem med smør eller olie og kom hver skive ned i muffinformene. Tryk dem lidt ud så de danner en lille skål.
Fold skinke ned i hver ’skål’ og slå derefter et æg ud i hver. Krydr med salt og peber.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 °C varmluft i ca. 15-20 minutter, til æggene har sat sig.
Servér og drys med friske krydderurter.
Opskriften er udviklet af Maria Charlotte i samarbejde med Valsemøllen.
Tip
Lav dine æggemuffins med noget andet fyld – f.eks. en vegetarisk udgave med grillet peberfrugt eller tomat, og giv ægget et drys chiliflager for at tilføje lidt ekstra krydderi. Fyld også gerne dine brødskåle med lidt ost, så de kommer til at minde om en lækker croque madame.