Juletapas Top

Juletapas for hele familien

Invitér på tapas til jul, hvis du har lyst til at prøve en anderledes julemiddag end den klassiske med flæskesteg, kartofler og sovs. Vi guider dig til et skønt tapasbord, hvor anretningen med garanti vil bringe smil frem hos dine gæster.

Skrevet af Imerco · 27 oktober 2022

Med denne lækre juletapas er der med garanti tilfredse maver, da man hele tiden har mulighed for lige at hapse én mere - om det så er et stykke knækbrød med ost eller et lækkert stykke fritatta.

Se alt til servering

Snemandens snackfad

Det skal du bruge

1 lille rund gedeost
1 mellemstor rund brie
1 stor rund brie eller vacherin
1 snackgulerod
Granatæblekerner
1 skive parmaskinke

Derudover også: Parmaskinke, små kiks/rugbrødschips, oliven, valnødder, friske figener, vindruer, chorizopølse i skiver.

Sådan gør du

Anret de tre runde oste i et fad – læg dem, så de former en snemand. Skær enden af en snackgulerod til, og placér den som snemandens næse. Brug granatæblekermer som øjne, mund og knapper. Fold et stykke parmaskinke, og brug det som snemandens halstørklæde. Placér alle de andre snackdele på fadet omkring snemanden og servér.

Julehjertefrittata

Det skal du bruge

600 g kogte kartofler
2 røde peberfrugter
1 gul peberfrugt
3 løg
2 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
1 tsk. stødt cayennepeber
10 æg
180 g cremefraiche 38%
50 g friskrevet parmesan
1,5 tsk havsalt
Peber

Sådan gør du

Pil kartoflerne, og skær dem i tern.

Tænd ovnen på 180 grader, og smør et ovnfast hjertefad med olivenolie.

Flæk peberfrugterne, fjern kerner, og skær 8 passende firkanter af hver farve – de skal bruges til felter til hjertet.

Sæt til side, og skær resten af peberfrugterne i små tern.

Hak løg og hvidløg. Sautér løg, hvidløg og peberfrugt i en pande med olivenolie i 5 minutter. Tilsæt cayennepeber og kartofler, og bland det godt sammen. Kom grøntsagerne i fadet.

Pisk æg, cremefraiche, parmesan, salt og peber sammen. Hæld blandingen over grøntsagerne og vend lidt rundt i fadet. Læg de røde og gule peberfrugtsstykker over frittataen på skift som et flettet hjerte.

Bag i 35-40 minutter, og lad hvile i 10 minutter før servering.

Se alle ovnfaste fade

Juletræ med spinat og ost

Det skal du bruge

400 g frossen, helbladet spinat, optøet
200 g flødeost naturel
2 fed hvidløg
50 g friskrevet parmesan
Revet skal af 0,5 citron
Lidt revet muskatnød
1 tsk havsalt
Peber
2 ruller pizzadej (800 g i alt)
100 g friskrevet cheddar

Derudover også: 40 g smør samt 1 fed hvidløg.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom spinat i en sigte, og klem den fri for væske med en ske eller hænderne.

Rør spinaten sammen med flødeost, fintrevet hvidløg, parmesan, citronskal, revet muskatnød, salt og peber.

Rul hvert stykke pizzadej ud af pakken, og skær det til, så det får facon som en aflang trekant – et højt juletræ.

Læg den ene bund i en bradepande eller på en bageplade med bagepapir, og spred spinatfyldet jævnt udover den.

Drys med revet cheddar, og læg den anden bund over. Brug en pizzaskærer til at snitte grene ind i hver side af træet. Lad dejen hænge sammen i midten, så træet har en stamme. Sno alle grenene.

Bag juletræet i den varme ovn i ca. 20-22 minutter, til det er gyldent og gennembagt.

Smelt imens smørret, og riv hvidløg ned i det. Pensl det varme brød med hvidløgssmør og servér det varmt eller lunt.

De trekantede stykker, der bliver til overs, når du har skåret dejen, kan bruges som ekstra hapsere med fyld.

Se alle bradepander

Tomatsalat ala julestok

Det skal du bruge

4 friske mozarella
4 tomater
Balsamicoeddike eller -glaze
Frisk basilikum
Salt og peber

Sådan gør du

Anret tomatsalaten som en julestok, hvor der skiftes lægges en skive ost og en skive tomat. Derudover drysses med salt og peber. Stil en skål balsamico ved siden af og supplér med blade af frisk basilikum.