citronmåne muffins

Opskrift: Citronmåne muffins

En klassiker i en lille version - citronmåne muffins er en sikker dessert-vinder til kaffebordet, weekendaftenerne eller fødselsdagen. Få opskriften her.

Skrevet af Imerco · 25 september 2023

Citronmåne er en sand vinder hos både børn og voksne - servér den velkendte smag af sukkersød citron i små versioner, så de kan sprede dessertglæde til enhver anledning. 

Se alle kagefade.

Ingredienser til citronmåne-muffins

200 g sukker
200 g blødt smør
200 g hvedemel
4 hele æg
2 cl sødmælk
1,5 økologisk citron (revet skal og saft fra den ene til dejen. Saft fra en halv citron til glasuren)
3 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
Derudover ca. 125-150 g flormelis, et par dråber gul frugtfarve og 1 pasteuriseret æggehvide til glasur.

Sådan laves citronmåne-muffins

Pisk blødt smør og sukker luftigt med en elpisker eller på røremaskine. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der fortsat piskes. Tilsæt revet citronskal og saft fra citronen. Pisk det hele godt sammen.

I en anden skål blandes de tørre ingredienser (hvedemel, vaniljesukker og bagepulver). Sigt forsigtigt lidt ad melblandingen i dejen, mens du vender nænsomt rundt med en grydeske eller dejskraber. Tilsæt sødmælk inden al melet er rørt helt ud.

Fordel dejen i 12 muffins-forme – allerhelst i en bagepladeform, der holder på dejen, når den bages.

Bag muffins i ovnen ved 200 grader varmluft til de er gennembagte og flot gyldne. Lad dem herefter køle af.

Rør en tyk glasur af flormelis og pasteuriseret æggehvide (tilføj lidt æggehvide ad gangen, så den ikke bliver for tynd). Klem evt. lidt citronsaft i glasuren, hvis du vil have ekstra smag af citrus (kan undlades). Tilsæt gul farve med forsigtighed til du har den ønskede gule nuance.

Giv hver muffin en god klat glasur, lad det størkne og servér.

Tip

Hvis du vil gøre kagerne ekstra festlige, så drys gerne med krymmel, sølv- eller guldkugler eller lidt hakket, hvid chokolade. 

citronmåne muffins