- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Brød
- garden-foccacia

Opskrift: Garden Foccacia
Havebrød, blomsterbrød eller garden bread - kært barn har mange navne. Uanset hvad du foretrækker at kalde det, så er det sommerens mest trendy brød at servere!
Skrevet af Imerco · 2 maj 2023Et brød behøver ikke blot at være en lysebrun flade, det kan også agere lærred for den fineste blomstereng! Garden breads eller blomsterbrød trender på sociale medier verden over - forståeligt nok! Få opskriften på en foccacia-version i artiklen her.
Ingredienser til garden bread
Dej
25 g gær
3 dl lunken vand
½ dl olivenolie
300 g hvedemel
100 g durumhvedemel
1½ tsk. havsalt
Topping
Olivenolie
1-2 tsk. havsalt
Friske rosmarinkviste
Friske laurbærblade
Purløg
Bredbladet persille
Spiselige blomster (fx stedmoder/hornviol/kornblomst/morgenfrue)
Sådan laves garden bread
Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt olivenolie, de to slags mel og salt, og ælt dejen grundigt igennem på en røremaskine i 6-8 minutter.
Ælt indtil dejen er sammenhængende, elastisk og slipper røreskålens sider. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i ca. 1 time.
Smør en bradepande på 34 x 22 cm med olivenolie. Hæld dejen heri, hæld lidt olivenolie over dejen, og brug hænderne til at brede den ud i bradepanden. Olien gør at hænderne ikke klistrer fast.
Lav så fordybninger med fingrene - tryk til du mærker bradepandens bund.
Hæld igen lidt olivenolie over dejen. Drys med lidt havsalt, og pynt dejen med urter og blomster - tryk dem lidt ned, så de klistrer fast. Lad brødet efterhæve lunt og tildækket i 30-40 minutter.
Bag brødet ved 220 grader i 20-25 minutter, til det er gyldent og gennembagt. Spis det lunt og friskbagt.
Læs også: Bradepandebrød med rugmel.
Tip
Prøv at tilsætte 2 spsk. friskhakket rosmarin, timian eller 50 g finthakkede, soltørrede tomater til dejen til slut i æltetiden - det smager skønt!