Garden Bread Top (1)

Opskrift: Garden Foccacia

Havebrød, blomsterbrød eller garden bread - kært barn har mange navne. Uanset hvad du foretrækker at kalde det, så er det sommerens mest trendy brød at servere!

Skrevet af Imerco · 2 maj 2023

Et brød behøver ikke blot at være en lysebrun flade, det kan også agere lærred for den fineste blomstereng! Garden breads eller blomsterbrød trender på sociale medier verden over - forståeligt nok! Få opskriften på en foccacia-version i artiklen her.

Se alt bageudstyr.

Ingredienser til garden bread

Dej

25 g gær
3 dl lunken vand
½ dl olivenolie
300 g hvedemel
100 g durumhvedemel
1½ tsk. havsalt

Topping

Olivenolie
1-2 tsk. havsalt
Friske rosmarinkviste
Friske laurbærblade
Purløg
Bredbladet persille
Spiselige blomster (fx stedmoder/hornviol/kornblomst/morgenfrue)

Sådan laves garden bread

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt olivenolie, de to slags mel og salt, og ælt dejen grundigt igennem på en røremaskine i 6-8 minutter.

Ælt indtil dejen er sammenhængende, elastisk og slipper røreskålens sider. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i ca. 1 time.

Smør en bradepande på 34 x 22 cm med olivenolie. Hæld dejen heri, hæld lidt olivenolie over dejen, og brug hænderne til at brede den ud i bradepanden. Olien gør at hænderne ikke klistrer fast.

Lav så fordybninger med fingrene - tryk til du mærker bradepandens bund.

Hæld igen lidt olivenolie over dejen. Drys med lidt havsalt, og pynt dejen med urter og blomster - tryk dem lidt ned, så de klistrer fast. Lad brødet efterhæve lunt og tildækket i 30-40 minutter.

Bag brødet ved 220 grader i 20-25 minutter, til det er gyldent og gennembagt. Spis det lunt og friskbagt.

Læs også: Bradepandebrød med rugmel.

Tip

Prøv at tilsætte 2 spsk. friskhakket rosmarin, timian eller 50 g finthakkede, soltørrede tomater til dejen til slut i æltetiden - det smager skønt!