Grydebroed Top (1) (1) (1) (1)

Opskrift: Bradepandebrød med rugmel

Det behøver ikke kræve en bestemt brødform at bage brød - en bradepande kan snildt bruges!

Skrevet af Imerco · 23 juni 2021

Duften af friskt bagværk spreder sig hurtigt – det friskbagte brød er et hit hos alle!

Lad dette lækre brød gøre det ud for flüte til aftensmaden eller erstat morgenbollerne med aflange skiver, som tilmed passer perfekt til ost.

Se alle bradepander.

Det skal du bruge

  • 4 dl lunkent vand
  • 50 gram gær
  • ½ dl ymer
  • ½ dl øl
  • 3 tsk havsalt
  • 350 gram hvedemel
  • 150 gram rugmel

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet.
  • Tilføj de øvrige ingredienser.
  • Lad dejen køre i en røremaskine indtil dejen slipper skålen.
  • Kommes i en smurt bradepande og drys gerne med mel på toppen.
  • Hæver et lunt sted i cirka 1-1½ time – dæk evt. bradepanden til med husholdningsfilm, så dejen bliver hvor den skal.
  • Bag ved 250 grader i 20 minutter.
  • Vend brødet ud af bradepanden og lad det køle på den rist inder der skæres i det.

Velbekomme!

Sigt dit mel, så klumper i dejen undgås.