juleboller opskrift

Bag i juletiden: Juleboller

Kan du også lide at bage, når julen nærmer sig? Så skal du klart prøve at bage de her lækre, krydrede juleboller, der smager fantastisk!

Skrevet af Imerco · 13 november 2023

Med en fantastisk smag af kardemomme og appelsin er du sikret julestemning, der både dufter og smager vidunderligt!

For at få bollerne så bløde og lækre som muligt, bliver de bagt i en bradepande og vokser sammen under bagningen. Så her er der ingen tørre skorper, men bare et blødt og luftigt indre – Uhm!

Se alle bradepander.

Juleboller med appelsin og kardemomme

1 bradepande / 12 stk.

Ingredienser til dejen

2½ dl letmælk
25 g gær
1 æg
50 g sukker
Revet skal af 1 appelsin
2 tsk. stødt kardemomme
525 g hvedemel
½ tsk. havsalt
100 g blødt smør
100 g syltet appelsin (pomerans)

Desuden

1 sammenpisket æg til pensling
2 spsk. perlesukker
30 g hasselnøddeflager

Sådan gør du

Lun mælken i en lille gryde, og hæld den i en røreskål. Rør gæren ud heri, og tilsæt så æg, sukker, revet appelsinskal og kardemomme. Tilsæt mel og salt. Ælt dejen blank og smidig på en røremaskine i ca. 5 minutter. Tilsæt så smørret i små tern ved lav hastighed. Tilsæt også syltet appelsin i små tern. Skru op for maskinen, og ælt dejen færdig i 5 minutter. Dæk den med et viskestykke, og lad den hæve i ca. 1 time ved stuetemperatur.

Form dejen til 12 boller, og sæt dem med ca. 1 cm mellemrum i en bradepande (39 cm x 27 cm) foret med bagepapir, så de kan vokse sammen under bagning. Lad dem efterhæve lunt i 50 minutter. Tænd ovnen på 200° varmluft. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med perlesukker og hasselnøddeflager. Bag bollerne i 14-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Servér gerne bollerne helt friske – evt. med smør til, der smelter let.

Tip

For endnu mere julelækker smag, så prøv at tilsætte 70 g hakket, mørk chokolade, når du tilsætter de syltede appelsintern.

juleboller bag til jul