- Hjem
- Inspiration
- Køkkentips
- påskefrokost hvad skal du servere

Påskefrokost: Hvad skal du servere?
Påsken venter lige om hjørnet, og det er tid til at samle familie og venner til en skøn påskefrokost. Men hvad skal du servere? Vi guider til den perfekte påskefrokost.
Skrevet af Imerco · 26 marts 2017importedContent
Påsken er en rigtig forårsbebuder, og så er det en hyggelig højtid, hvor du har mulighed for at samle familie og venner til en god påskefrokost. Har du ikke styr på, hvad du skal servere endnu? Så guider vi dig her til alt fra forret til dessert og snaps.
Start ud med fisk
Til en traditionel påskefrokost er det almindeligt at lægge ud med fisk. Det kan være den klassiske fiskefilet eller sild med karrysalat, en frisk rejesalat med avocado og rødløg eller noget mere utraditionelt som champagnedampede blåmuslinger.
De lune retter på påskebordet
Efter fisken er det tid til de lune retter. Det kan være varm leverpostej med bacon, små lammefrikadeller på spyd, tarteletter med kylling og asparges eller lune, smilende æg. Det er jo påske.
Læs også: Påskefrokost: 4 lækre opskrifter med æg
En sød afslutning med påskeæg-is
Slut påskefrokosten af med manér, og gå all ind på en skøn dessert i hele påskens farvepalet. Køb nogle forskellige isvarianter, gerne med pang på farverne, som eksempelvis jordbær, citron, blåbær, pistache og vanilje. Herefter tager du en spiseske eller isske og dypper i et glas varmt vand, for at den bedre kan skære igennem isen. Og så former du de forskellige is til små æggeformede kugler og anretter på en desserttallerken. Så bliver det ikke meget mere påskeagtigt.
Oven på al den lækre mad trænger I måske til at røre jer lidt. Lav en skattejagt i haven, hvor påskeharen har gemt masser af små chokoladeæg eller lad hvert familiemedlem male sit eget kogte æg, og afhold en kastekonkurrence – hvem kan kaste længst uden at ægget går i stykker.
Lav dine egne påskeæg
Tilsæt lidt personlighed til din påskefrokost med dine egne påskeæg. Det kan gøres meget let og enkelt. Alt du skal bruge er: marcipan, nougat, overtrækschokolade og så lidt pynt efter eget valg. Rul marcipanen ud i en pølse og skær så stykker af ca. 2 centimeter, som du ruller og flader ud. Herefter skærer du små nougatstykker ud, som du lægger i midten af marcipanen, inden du ruller dem til en æggeform. Til sidst dypper du dem i smeltet chokolade og drysser med dit favorit krymmel, hakkede mandler eller frysetørret frugt.
Påskeøl til frokosten
Påskefrokosten kalder på en god påskeøl. Men i stedet for at købe en kasse af de samme påskeøl, kunne du købe lidt forskellige øl. Anret bordet med ekstra glas, gerne i forskellige farver og størrelser, så dine gæster kan smage og sammenligne øllene undervejs.
Se også: Ølglas: Sådan vælger du det rigtige
Haps en påskesnaps
Hvis ikke du allerede sidste påske gik i gang med at brygge dette års påskesnaps, er der heldigvis stadig råd at hente. Du kan nemlig let og hurtigt lave en superlækker påskesnaps lige på falderebet. Det eneste det kræver, er en tur i skoven efter de fine små urter, skovmærke. Læg en god stak af urterne i en flaske, dæk dem til med vodka eller snaps og lad det trække ca. et døgns tid. Herefter fortyndes det med ekstra vodka eller snaps, og haps, så har du en lækker hjemmelavet påskesnaps.