Brug Za’atar som rub til kødet eller fisken. Det giver meget mere smag til kødet. Za’atar består af krydderurterne timian, oregano og merian, der gør smagen frisk og smager lidt af urter, lidt syre fra sumak og en nøddeagtige smag fra ristet sesam. Det er en smagsnuance som ligger sig god ti midten – ikke for sur og ikke for sød.
Za’atar kan du finde fra det mellemøstlige køkken, og du kan bruge det til både rubs, marinade, dressinger og dip. Du kan også bruge den økologiske krydderiblanding før og efter stegning eller som drys ovenpå æg eller i en salat. Det har et vælg af anvendelsesmuligheder.
Za’atar er også en meget fin krydderiblanding at bruge, hvis maden ikke smager af så meget. Hvis du laver hummus eller salat er za’ataren den helt rette til at pifte retten op, og giver en frisk smag.
Hvem er Mill & Mortar?
Mill & Mortar er et dansk importbrand, der i løbet af få år har slået sig fast som førende importør af økologiske krydderier og snackmandler. Bag brandet står Iben Büchert, der er drevet af at finde den ægte raffinerede smag fra rødder, frø, bark, blomster og urter.
Virksomhedens samarbejdspartnere dyrker, høster og behandler krydderierne med stor respekt for råvaren og jordens ressourcer. Du finder alverdens krydderier hos Mill & Mortar – både til aftensmaden og lidt den søde tand.
Ingredienser
Hvid Sesam*, oregano*, timian*, merian*, sumak*
* = økologisk
DK-ØKO-100 EU/Ikke-EU Jordbrug